NOS verwaarloost eigen regels en schoffeert daarmee de kiezer

Gisteravond (14-3) zou Tunahan Kuzu in debat gaan met Jan Roos en Marianne Thieme (PvdD). Omdat Kuzu heeft afgezegd zou Norbert Klein, lijsttrekker van de Vrijzinnige Partij, volgens eerdere afspraken met de NOS, als reserve debater worden opgeroepen door de NOS. Ondanks intensief contact tussen de NOS en de Vrijzinnige Partij, en herhaaldelijk aandringen van Norbert Klein, blijkt nu echter dat de NOS doodleuk weigert om zich aan de afspraken te houden en simpelweg geen vervanger van Kuzu ‘zoekt’. Terwijl die vervanger al lang bekend is bij de NOS, en klaar staat om in te vallen. Het is een slap argument om Roos en Thieme zielig te vinden als ze overvallen zouden worden door een nieuwe tegenstander. Het lijkt alsof dat een diskwalificatie van de debatvaardigheid is van Thieme en Roos. Klein zegt zich geschoffeerd te voelen door het onfatsoen van de NOS. Rechtvaardigheid is bij een publieke taakomroep zonder achterban en zonder legitimatie klaarblijkelijk ver te zoeken. En de kiezer heeft het nakijken.

Lees hier zelf de mail van de NOS:

Van: Bram Schilham
Verzonden: dinsdag 14 maart 2017 16:51
Aan: ‘Vrijzinnige Partij’
CC: Marcel Gelauff
Onderwerp: RE: deelname NOS debat

Geachte heer Klein,

Dank voor uw mail. Ik begrijp uw gedachtegang, maar onze uitleg van de NOS-spelregels wijkt daar van af.

Naar onze mening zouden we onze spelregels op het laatste moment veranderen, als we een andere deelnemer tot het debat zouden toelaten. De debatpartners hebben zich daarop niet kunnen voorbereiden en zouden ons met recht het verwijt kunnen maken dat we ze overvallen met een andere tegenstander.

De enige oplossing is om het debatdeel waarvoor Kuzu het thema had aangedragen te laten vervallen en de debattijd voor de twee overgebleven deelnemers in te korten.

Dat is ook wat wij gaan doen.

Vriendelijke groet en succes op verkiezingsdag,

Bram Schilham

FacebooktwitterFacebooktwitter

3 reacties op “NOS verwaarloost eigen regels en schoffeert daarmee de kiezer”

  1. Beste Vrijzinnige Partij, De NPO met name de VARA heeft de afgelopen niets anders gedaan dan kleine partijen te bashen daar is dus niets nieuws. Het punt is echter wat doen wij eraan . In mijn optiek kan het niet bestaan dan de Openbare Omroep zich zo presenteert. Er staat ook niets tegenover.Misschien zou het van de VARA nog te billijken n maar zelfs een programma als Een Vandaag en Nieuwsuur onderscheiden zich daar ook niet in..

  2. Wat kortzichtig van de NOS om de ander als “tegenstander” te benoemen. Naar ik aanneem zijn allen zoek naar waarheid!
    De kiezers hebben het recht zoveel mogelijk kandidaten te leren kennen. Kennis te nemen van hun wijze van argumenteren. De argumenten van Norbert Klein, met name over het invoeren van een Onvoorwaardelijk Basisinkomen, zijn heel duidelijk en kunnen velen inzicht geven in zijn oplossingsgerichtheid en de rol die een onvoorwaardelijk basisinkomen kan spelen bij het verbeteren van het samen leven met gelijkwaardigheidsbesef. Dit is en voorwaarde voor solidariteit en rechtvaardigheid.

  3. Heeft de NOS het aan hen voorgelegd? Of vindt de NOS dat deze debatpartners/lijsttrekkers/volksvertegenwoordigers niet in staat zijn tot het maken van een eigen keuze? Hoe noemen we dat ook alweer? Hoogmoed?

Reacties zijn gesloten.