Ga 14 november het gesprek aan over de politieke gevolgen van Artificial Intelligence

Op woensdag 14 november van 20.30 uur tot 22.00 uur organiseert de VP een openbare Dialoog-themabijeenkomst “Wat zijn de politieke gevolgen van Artificial Intelligence?” Vergader Inn Croeselaan 207 Utrecht (bij station CS.)

Door algoritmen wordt kunstmatige intelligentie (AI) / infotech mogelijk met ingrijpende politiek maatschappelijke gevolgen. Welke zijn de gevolgen en wat vrijzinnig politieke antwoorden daarop, zoals het invoeren van een basisinkomen.

Gastspreker is Peter Giesen, redacteur de Volkskrant / historicus. De toegang is gratis.

De technologische ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie, ook populair de robotisering genoemd, zijn niet te stuiten. Deze ontwikkelingen bieden kansen maar ook bedreigingen. Een belangrijk maatschappelijk gevolg zou de invoering van het basisinkomen zijn. Een van de denkers over de gevolgen van deze ontwikkelingen is Yoval Harari in zijn boeken Homo Deus en 21 lessen voor de 21ste eeuw. Bekijk de volgende link om daar meer over te lezen.
In de Volkskrant het interview van Peter Giesen (gastspreker 14 11) met Yoval Noah Harari

https://www.volkskrant.nl/mensen/digitale-dictaturen-een-grote-nutteloze-klasse-biologisch-verbeterde-rijken-dit-kan-er-gebeuren-volgens-yuval-noah-harari~b6523012/

 

FacebooktwitterFacebooktwitter